www.iiiWe.com » خانه ای در تهران با اتاق های چرخان

 صفحه شخصی بلال مرادی قره تپه   
 
نام و نام خانوادگی: بلال مرادی قره تپه
استان: آذربایجان غربی - شهرستان: میاندوآب
رشته: کارشناسی ارشد عمران
شغل:  سرپرست آزمایشگاه مقیم - پروژه گندله سازی سه چاهون بافق
شماره نظام مهندسی:  143007550
تاریخ عضویت:  1390/05/19
 روزنوشت ها    
 

 خانه ای در تهران با اتاق های چرخان بخش معماری

6


خانه ای در تهران با اتاق های چرخان



خانه شریفی‌ها؛ نماد معماری مدرن در تهران!


همیشه برای دیدن ساختمان‌های منحصربفرد و معماری‌های جذاب، اصطلاحاً «چشممان به دهان» مورد‌های اجنبی است. نمی‌دانیم که در همین تهران خودمان (بهتر بگویم ایران خودمان)، جوانان تحصیل کرده و خلاقی هستند که دست به ابتکار زده و بناهای زیبا و مدرنی را طراحی می‌کنند.




قصد داریم یکی از منحصربفردترین بناهای معماری مدرن را اینبار در تهران به شما معرفی کنیم. جایی که مالکان سنت شکنی کرده و به جای اینکه خانه خود را به شکل «بورژوازی» و تکراری اخیراً رایج شده طراحی کنند، معماری آن را به افرادی خلاق و باسواد سپرده‌اند.





خانه شریفی‌ها، که طراح اصلی آن دکتر علیرضا تغابنی است، در تهران و محله دروس ساخته شده و سال گذشته به بهره برداری رسیده است.






مشخصه اصلی این پروژه انعطاف پذیری و عدم قطعیت است. به طوری که با حرکت اتاق‌های چرخان، کیفیت فضاهای داخلی و فرم بیرونی بطور مداوم تغییر کرده و به باز و بسته شدن – درونگرا و برونگرا شدن – پروژه می‌انجامد. این تغییرات درفصول مختلف یا در سناریوهای عملکردی می‌توانند مورد استفاده قرار گیرند.







زمین پروژه به مانند بسیاری از بلوک‌های شهری علی رغم عمق زیاد، بر و نمای محدودی داشت. سعی شد ساختمان با این باز و بسته شدن، به مانند خانه‌های قدیمی کیفیاتی چون «زمستان نشین» و «تابستان نشین» ارائه کند؛ در تابستان حجمی باز، شفاف، پر از خلل و فرج و دارای تراس‌های عمیق و بزرگ باشد و در زمستان‌های‌ تهران که تراس کمتر به کار می‌آید، حجمی بسته، بدون تراس و با حداقل بازشو طراحی شود.








خانه شریفی‌ها در ۷ طبقه طراحی شده است که در آن طبقات زیرزمین به فعالیت‌های ورزشی و تفریحی، طبقه همکف به پارکینگ‌ها و واحد سرایداری، طبقات اول و دوم به عملکردهای عمومی خانواده و در نهایت طبقات سوم و چهارم به اتاق‌های خواب اختصاص داده شده‌اند.








نوع استفاده از فضاها هم می‌تواند امکانات متفاتی به ساکنان بدهد. بطور مثال، اتاق مهمان که در طبقه دوم قرار دارد، با سناریوی حضور یا عدم حضور مهمان می‌تواند تغییر شکل دهد و یا اتاق‌های کار و فضای صبحانه خوری (اتاق گردان‌های طبقه سوم و اول) بر اساس نوع عملکرد و نیاز ساکنین می‌توانند تغییر حالت دهند.











عقب نشینی سه متری از حد مجاز ساخت زمین باعث شد تا بتوانیم برای دو طبقه ورزشی و استخر واقع در زیرزمین، از طریق آبنمای شیشه‌ای نورگیری کنیم. به عبارت دیگر فضاهای ورزشی در مقطع بین دو حوضچه تعریف شده‌اند که به وسیله مجسمه‌های آیینه‌ای تلالو این دو حوضچه را در خود منعکس می‌کنند.






نحوه ساخت سیستم چرخش این پروژه در حقیقت تکنیک پیچیده‌ای نداشت. این تکنولوژی هم اکنون در سن‌های گردان تئاترها، نمایشگاه‌های اتوموبیل، صنعت ذوب‌آهن و کشتیرانی ایران سازندگان متعددی دارد.







پروژه به نشانه ارادت به عمارت‌های قدیمی ایران، خانه شریفی‌ها، نام گرفت.




یکشنبه 2 شهریور 1393 ساعت 09:41  
 نظرات    
 
م افتخاری 10:40 دوشنبه 3 شهریور 1393
0
 م افتخاری
جالب بود
سپاس
حامد اتابکی 14:49 دوشنبه 3 شهریور 1393
0
 حامد اتابکی
ممنون
ٍٍٍٍٍشهاب مردانی 13:23 سه شنبه 4 شهریور 1393
0
 ٍٍٍٍٍشهاب  مردانی
عالی بود ممنون
فرنوش باسلیقه 11:20 دوشنبه 10 شهریور 1393
0
 فرنوش باسلیقه
بسیار زیبا است